Een slimme zet bij het verduurzamen van de woningVoor opdrachtgever en opdrachtnemer arrow
arrow

Slim op weg naar een bijna energieneutrale woning


Slim op weg naar BENG voor maximaal wooncomfort en een groenere wereld.
Wil jij de energiebehoefte van je woning minimaliseren? En wil je het aandeel van hernieuwbare energie optimaliseren? Dan kun je ervoor kiezen om jouw woning om te bouwen tot BENG-woning. Het Slim op weg naar BENG-traject van Triple Home Solutions helpt je om een realistisch beeld van de benodigde werkzaamheden te krijgen.

Wat is Slim op weg naar BENG?
Sinds 1 januari 2021 moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de volgende eisen:
- Een geminimaliseerde energiebehoefte van de woning (Max. 25 kWh/m2);
- Beperkt gebruik van fossiele energie (Max. 30 kWh/m2);
- Een geoptimaliseerd aandeel van hernieuwbare energie (Min. 50%).

Ook bestaande woningen kunnen worden aangepast om deze eisen zoveel mogelijk te benaderen, handig als je straks jouw woning los wilt koppelen van het gas. Het verbeteren van het energielabel kan echter ook een goede reden zijn. 

Tijdens het Slim op weg naar BENG-traject kom een van onze adviseurs bij jou thuis om te onderzoeken welke veranderingen er aan de woning moeten worden gedaan om aan de BENG-eisen te voldoen.

Hoe werkt Slim op weg naar BENG?
Voorafgaand aan het Slim op weg naar BENG-traject ontvang je een vragenlijst die tijdens het bezoek wordt besproken. Hierin vragen we jou naar het toekomstbeeld van je woning en eventuele persoonlijke voorkeuren. Op die manier kunnen we een ‘No regret’ advies aanbieden, die jou op lange termijn profijt en plezier oplevert.

Wanneer het Slim op weg naar BENG-traject daadwerkelijk start, wordt eerst de huidige energiebehoefte van de woning vastgesteld. Hiervoor is een opname van de energielabel nodig, die apart wordt uitgevoerd door onze vaste partner. Vervolgens wordt er gekeken naar het optimaliseren van de huidige isolatie, en onderzoekt onze adviseur hoe er in de woning hernieuwbare energie kan worden opgewekt.

Gebaseerd op de resultaten van de woningscan en jouw wensen stelt de adviseur een adviesrapport op. Hierin wordt aangeduid welke investeringen er nodig zullen zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen. Ook lichten we toen binnen welk tijdsbestek dit kan worden gerealiseerd - een meerjarenplan is immers gangbaar. Het rapport komt inclusief offertes waarmee je direct aan de slag kunt. Je kunt natuurlijk altijd zelf nog extra offertes aanvragen bij een partij naar keuze!

Maak je gebruik van het Slim op weg naar BENG-traject, dan krijg je:
● Een samenhangend totaalplan voor je woning
● Een onafhankelijk ‘No regret’ advies zonder verkoopdruk
● Het beste resultaat uit jouw investeringen
● Vrijblijvende offertes en aanbiedingenAdvies aanvragen

Je ontvangt aan de hand hiervan een vrijblijvende prijsopgave